Fifteen Million Merits

2022/11/25. - írta: movie

Kedves ismerősöm ajánlása nyomán ismerkedni kezdtem egy újabb véleményvezér munkásságával. A sok (Nógrádi és Spöttle) György magasra tette a lécet, de erős versenyzőnek tűnik Bedő Imre is.

No de vezessük be oda is a górcsövet, nézzük mi folyik onnét. Nos: minden. Az ezerszer ismételgetett világ-rontásról szóló látomások nyomasztanak, ma már minden lyukból "ők" kúsznak elő és véget akarnak vetni a normálisnak. Aki felemeli a szavát, azt elhiteltelenítik és véleménydiktatúrájukkal megsemmisítik.

Női választójog

Valamelyest egyéni vonása a csatornának ez a női becsípődés - persze hiszen Férfiak Klubja: adja magát a téma - így egyik videóban logikusan cáfolja, miért hazugság, hogy a férfiak nem akartak választójogot adni a nőknek.

Ugyanis Magyarországon a több mint száz éve - mióta divatba jött ez a huncutság - fölülről machinálnak kinek milyen szavazati joga legyen (ez mondjuk ma is így van e honban). A másfél évszázaddal ezelőtti paraszt bácsi sem igazán értette mit akarnak tőle ezzel a szavazással, hát hol érdekelte ük-ük-nagyanyánkat a szavazati jog.

Az mondjuk nem merül fel, hogy a külföldi lipsi ük-ük-nagyanyja esetleg akart volna szavazni.

Véleménydiktatúra

Combosabb ciklus ez a téma, hetedik videó jött már össze ebből, de szerintem lesz ott még több is. Sajnos szerkezetileg az előadás leginkább hőzöngés és alátámasztásokat nélkülöző állításokkal történő csapongás.

Igen sok művelője van a műfajnak, újat nem lehet megtudni belőlük, de mindezt a közérthetőség illúziójával nyakonöntve tálalják.

Az igazság nem erénye ennek a csatornának sem, az egyetlen beltartalom maga néző és a nézettség, hiszen ezek a videók valójában termékek: nem ismeretet terjesztenek, hanem pénzt hivatottak termelni a szerzőjüknek. Egy újabb ember, aki megtalálta a hangját akár a néger csávó a Black Mirror "Fifteen Million Merits" részében. Ajánlom megtekinteni kikapcsolódás gyanánt.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://hatalom.blog.hu/api/trackback/id/tr8617987680

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása