A mi uralmunk

2018/01/30. - írta: movie

Többször kezünkbe vettük (mi a nép) a kezdeményezést, hogy akkor mostantól mi vezetjük magunkat, aztán ráébredtünk, megint van egy új arisztokráciánk. Már a felismerés is közhelyes.

hatalom-korforgas.jpegPawel Kuczynski lengyel illusztrátor alkotása

Szerintem azért van ez így, mert a tehetséges vezetők könnyen megvezetnek engem, a szomszédot, Mari nénit, a népet, aki csak elvétve foglalkozik politikával, vagy talán elvétve sem. Az okos vezetők adaptálódnak.

Pont úgy, mint az okos bankárok, akik a válságok után hozott gazdasági törvényekhez alkalmazkodnak és megkerülik vagy lobbizással felpuhítják majd úgy kerülik meg. Ezzel újabb válságot idéznek elő, de ők degeszre keresik magukat.

A "Demokrácia" szót elég nehéz megkerülni, mert ez egy piszok egyszerű fogalom: "Népi uralom". Az egyszerűsége miatt bonyolult megkerülni. De megéri, hiszen a királyság nagyon király - a királynak! 

Aki éhezi a hatalmat, addig tökéletesíti a tolvajkulcsát, amig feltöri a nép védelmét.

A kulcs pedig az információ és egyben a gondolatok uralása:

  • új fogalmak kitalálása: irányított demokrácia, illiberális demokrácia, stb. Pedig a demokrácia ne legyen semmilyen. Még liberális sem! Csak demokrácia.
  • sajtó uralása (ez akkora téma, hogy majd írok egy posztot erről)

 

Update 1: valaki megtrollkodta ezt a posztot, itt olvasható a felháborodott írásom >> 
( lehet, hogy maga Orbán Viktor volt a tegnapi egyetlenegy látogató? Lebuktál Viktor! )

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://hatalom.blog.hu/api/trackback/id/tr2613616460

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása