Felháborodás

2018/01/31. - írta: movie

Tegnap azt írtam, hogy jelző nélküli demokráciára lenne szükség, erre Orbán Viktor mit mond? Na mit bír sajtótájékoztatni Bécsben amikor az illiberális demokráciáról kérdezték?

Mi nem fogadjuk el, hogy a demokráciát bárki a liberálissal azonosítsa. A jelző nélküli demokrácia az igazi demokrácia.

Hát nem pont azt, amit a tegnap írtam?

Nem.

Nos az van, hogy Tusnádfürdőn elhangzott beszéde alapján nem a "liberális" jelzőt kell kivenni a demokráciából hanem magát a "liberális összetevőt". És ez a politikája is: minden ellenkező véleményre rásütik a libsi cimkét majd tűzzel-vassal gúnyolják és üldözik.

Nem vagyok liberális, de a demokrácia fontos összetevőjének tartom a liberálisokat. Azért fontosak, mert ők hozzák a társadalomba az újításokat. Amik jó irányba mutatnak, azokat a konzervatívok konzerválják. Annyira viszont nem fontosak, hogy magát a demokráciát azzal színezzük ki (liberális demokráciára). Szerintem.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://hatalom.blog.hu/api/trackback/id/tr2013619738

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása